Beste zaalvoetballers van de wereld

Vanaf de jaren 60 werd er in Nederland een nieuwe sport beoefend, namelijk zaalvoetbal. De sport kwam over vanuit Argentinië, waar de sport in 1930 voor het eerste werd gedaan. Tegenwoordig wordt er over de hele wereld gevoetbald in de zaal. Er zijn veel prestigieuze toernooien, waar zowel landen als clubteams. Elke club heeft wel een aantal goede spelers, maar er zijn er altijd een paar die er echt bovenuit steken. Op deze pagina gaan we het over dit soort spelers hebben. We zullen 5 van de beste zaalvoetballers van de wereld behandelen. Uiteraard zijn dit de volgende namen: Sergio Lozana, Manuel Tobias, Kike, Ricardinho en Falcao.

Sergio Lozana

De eerste speler waarover we het gaan hebben heet Sergio Lozana. Dit is een Spaanse zaalvoetballer, die momenteel speelt bij de zaalvoetbalafdeling van FC Barcelona. Hij speelt het liefst als buitenspeler. In het zaalvoetbal wordt er gewerkt met 3 verschillende posities, en een keeper. Je hebt een verdediger, 2 buitenspelers en een spits. Lozana is geboren in 1988, op 9 november. Sinds 2011 speelt hij bij FC Barcelona, en komt hij uit op het hoogste niveau. Sindsdien heeft Lozana zich stormachtig ontwikkeld. Hij heeft veel prijzen gewonnen, waaronder 2 keer het kampioenschap van Spanje. Ook heeft hij een keer de Europese titel gewonnen met Spanje.

Manuel Tobias

Manuel Tobias is niet langer actief als zaalvoetballer, maar in de tijd dat hij actief was, was hij uiterst succesvol. Tobias is gestopt in 2007, toen hij 36 jaar oud was. Tobias is een Braziliaan, en heeft veel gewonnen met zowel zijn land als met zijn clubs. 2 keer werd Manuel Tobias wereldkampioen met Brazilië. Ook won hij 4 keer de Zuid Amerikaanse kampioenschappen om de zaalvoetbaltitel. Voor zijn club bleef hij hangen in Brazilië. Hier won hij alles wat er te winnen viel. Landstitels, bekers, internationale toernooien. Tobias speelde op elke positie, behalve als verdediger en keeper. Een allround zaalvoetballer, die meer dan 300 interlands heeft gespeeld voor Brazilië. In deze interlands maakte hij bijna 280 doelpunten!

Kike

Kike is een Spaanse voetballer, die nog steeds actief is. Kike werd op 4 mei 1978 geboren als Enrique Boned Guillot. In 2009 werd deze man verkozen tot beste Zaalvoetballer van het jaar. Kike is een verdedigende speler, die toch veel goals maakt. Dit zijn 2 kwaliteiten die niet heel vaak samengaan. Mede hierom is Kike zo’n bijzondere voetballer.

Momenteel speelt Kike bij Elpozo Murcia. De erelijst van Kike is heel uitgebreid. Hij heeft 2 wereldtitels op zijn naam staan met Spanje. Deze won hij in 2000 en 2004. De EK’s werden ook veel gewonnen door Spanje in zijn hoogtijddagen. 5 keer mocht Kike zich de aanvoerder noemen van de Europese Kampioen. Ook zijn clubcarrière mag succesvol worden genoemd. 4 keer werd Kike kampioen van Spanje, en 3 keer won hij de beker. Al deze successen werden gevierd terwijl hij speelde bij zijn huidige club. Al ruim 16 jaar speelt Kike hier.

Ricardinho

Ricardinho is een zeer grote naam in de zaalvoetbalwereld. Hij is geboren in 1985, en is nog steeds actief als zaalvoetballer. Ricardinho is geboren in Portugal. Zijn favoriete positie is aan de zijkant van het veld, vanwaar hij acties kan maken op zoek naar een doelpunt of een assist. Deze man is 4 keer uitgeroepen als beste voetballer in de zaal van de wereld.

De laatste 3 keren waren in 2014, 2015 en 2016. Alle drie de laatste verkiezingen gingen dus naar deze Ricardinho. Dit is een uiterst zeldzame en grootse prestatie, en daarom kan hij ook niet ontbreken in deze lijst van 5 beste zaalvoetballers van de wereld. Het enige wat nog ontbreekt aan de erelijst van Ricardinho zijn prijzen met Portugal. Het zaalvoetbalteam van Portugal is helaas een stuk minder dan dat van landen als Spanje en Brazilië. De kans dat er internationale prijzen worden toegevoegd aan de prijzenkast van Ricardinho is dan ook niet zo groot. Wel won hij veel clubprijzen. Zowel in het land van de club, als in Europese toernooien.

Falcao

Falcao is de voetbalnaam van Alessandro Rosa Viera. Deze man werd geboren op 8 juni 1977, in Brazilië. Falcao wordt wereldwijd gezien als de grootste zaalvoetballer van altijd. Hij is altijd in Brazilië gebleven voor zijn clubs. Hij heeft veel clubs versleten, en heeft zelfs een tijdje gespeeld op het veld. Falcao is 4 keer uitgeroepen tot beste zaalvoetballer van de wereld. 2 keer werd Falcao wereldkampioen met Brazilië, en 2 keer won hij het Zuid Amerikaanse kampioenschap.

Met zijn club werd hij meerdere keren kampioen, en won hij 2 Zuid Amerikaanse prijzen. Falcao staat bekend om zijn onnavolgbare dribbels en acties. Het internet staat vol met filmpjes van tegenstanders die het bos in worden gestuurd door deze voetballer. In zijn 201 interlands maakte Falcao 340 doelpunten, een indrukwekkend aantal.